Ik ben achter mijn eigen zitcriteria gekomen

Het is niet zo makkelijk om erachter te komen hoe je lichaam zittend het best functioneert en het minst hard hoeft te werken. Door de kennis vanuit de zitacademie ben ik achter mijn eigen zitcriteria gekomen. Hierbij werd mij niets opgelegd en kreeg ik volledig de kans naar mijn eigen lichaam te luisteren. Met een heel logisch, maar goed ondersteund advies ben ik al een stuk wijzer over hoe ik werkgerelateerde klachten kan verminderen en welke stoel daarvoor het meest geschikt is. Ik raad deze cursus aan iedereen aan die klachten heeft op een werkplek waarbij veel wordt gezeten!

Suze Steemers
Codarts Health Centre
Codarts Rotterdam

Een heel verhelderende middag

Bedankt, ik vond het een heel verhelderende middag. Nooit gedacht dat ik juist een beetje ingezakt zou moeten zitten om het "goed" te doen.

Op de terugweg gemerkt dat ik met de handvatten die ik gekregen heb, zelfs in de metro ontspannen kan zitten. (Daar werkt de metro als trigger voor het balanselement)

Ik ben veel wijzer geworden en met name de achtergronden, hoe alle elementen op elkaar ingrijpen, maken een hoop duidelijk.

Martine

Zitcriteria

Zitcriteria

Die factoren die het jou makkelijk maken om makkelijk en prettig rechtop te zitten noemen we Zitcriteria. Je ontdekt ze via een leermethode in een workshop of bij een training. Er zijn tien Zitcriteria. Zij verschillen per persoon en maken inzichtelijk hoe jij een goede kwaliteit van zitten kan bereiken en behouden. Daarmee zijn zij een perfect hulpmiddel bij het instellen van een stoel, bij het aanschaffen van een nieuwe stoel en bij het instellen van je werkplek uitgaande van jouw Zitcriteria. De Zitcriteria samen met het door de leermethode ontwikkelde lichaamsgevoel zijn jouw referenties om met zekerheid de juiste instelling of stoel te kiezen.

Onze leermethode

Onze leermethode is een unieke manier om oud zitgedrag direct los te laten en nieuw zitgedrag toe te passen. De methode bestaat uit ontdekken welke mogelijkheden voor jou prettig voelen. Stap voor stap geven we je inzicht en leer je voelen wat er bij jou mogelijk is. We vinden het heel belangrijk dat we je bewust maken over hoe je dit gemakkelijk in jouw lichaam kan uitlokken, de zgn. Zitcriteria. Deze ervaringen met prettig zitten leiden direct tot je nieuwe zitgedrag. En ... overal toepasbaar!

Met jouw Zitcriteria een stoel instellen

Hoe stel je jouw stoel in? Dit doe je aan de hand van jouw Zitcriteria. Je hebt hiermee jouw richtlijn. Telkens als je een onderdeel instelt naar jouw Zitcriteria weet je, -voel je- , dat het klopt.

Op basis van jouw Zitcriteria de bij jou best passende stoel kiezen

Hoe kies je een nieuwe stoel? Doordat je jouw Zitcriteria kent weet je aan welke eisen je toekomstige stoel moet voldoen. Twijfel om te kiezen is er niet meer want je je gaat uit van je peroonlijke Zitcriteria. Die heb je in de workshop of training zelf ontdekt. Je kiest de stoel die zo veel mogelijk aan jouw Zitcriteria tegemoet komt.

Werkplek instellen op basis van het bewaken van jouw Zitcriteria

De instelling van je werkplek kan bijdragen aan het handhaven van prettig en gezond zitten. Echter, het kan dit ook belemmeren als de instelling niet klopt. Als je de instelling van je werkplek laat bepalen door je persoonlijke Zitcriteria, dan zal deze bijdragen aan ontspannen en gemakkelijk rechtop zitten. In de workshop of training heb je geleerd hoe dit werkt. Je voelt zelf dat het klopt!