Ik ben minder vermoeid

Ik heb het als erg prettig ervaren om vanuit mijn eigen lichaamshouding te zoeken naar een optimale zitpositie om bij te werken. Daarnaast heb ik nu al veel gehad aan de tips over 'hoe om te gaan met stoelen waar ik slecht op zit'. Ik merk dat ik daarna minder vermoeid ben.

Ik ben erg benieuwd naar de effecten van de nieuwe stoel en zithouding op mijn lichaam. Waarschijnlijk zal dit niet alleen een positief effect hebben op mijn rug maar ook op mijn linker been. Wel zal ik het zitten op de stoel langzaam moeten opbouwen. Ik had twee dagen later spierpijn in mijn linker onderbeen. Wel voelen alle effecten tot nu toe goed.

Ik heb jullie aanpak besproken met mijn fysiotherapeut. Hij was erg enthousiast en zal jullie waarschijnlijk benaderen om kennis te komen maken.

Janke van Houten
Senior medewerker vergunningen
Bureau Vergunningen Industrie

Een openbaring

Ik heb vanochtend een erg positieve sessie gehad bij de Zitacademie. Het was voor mij een openbaring dat ik mijn houding vanuit mn bekken moet sturen en dynamisch moet houden.

Tevens voor mij een leermoment dat mijn gewenste houding en daaraan gekoppeld de zitcriteria leidend zijn en niet het meubilair primair leidend is.

Mark Taal
Senior Toezichthouder
DCMR Milieudienst Rijnmond

Zitcriteria

Zitcriteria

Die factoren die het jou makkelijk maken om makkelijk en prettig rechtop te zitten noemen we Zitcriteria. Je ontdekt ze via een leermethode in een workshop of bij een training. Er zijn tien Zitcriteria. Zij verschillen per persoon en maken inzichtelijk hoe jij een goede kwaliteit van zitten kan bereiken en behouden. Daarmee zijn zij een perfect hulpmiddel bij het instellen van een stoel, bij het aanschaffen van een nieuwe stoel en bij het instellen van je werkplek uitgaande van jouw Zitcriteria. De Zitcriteria samen met het door de leermethode ontwikkelde lichaamsgevoel zijn jouw referenties om met zekerheid de juiste instelling of stoel te kiezen.

Onze leermethode

Onze leermethode is een unieke manier om oud zitgedrag direct los te laten en nieuw zitgedrag toe te passen. De methode bestaat uit ontdekken welke mogelijkheden voor jou prettig voelen. Stap voor stap geven we je inzicht en leer je voelen wat er bij jou mogelijk is. We vinden het heel belangrijk dat we je bewust maken over hoe je dit gemakkelijk in jouw lichaam kan uitlokken, de zgn. Zitcriteria. Deze ervaringen met prettig zitten leiden direct tot je nieuwe zitgedrag. En ... overal toepasbaar!

Met jouw Zitcriteria een stoel instellen

Hoe stel je jouw stoel in? Dit doe je aan de hand van jouw Zitcriteria. Je hebt hiermee jouw richtlijn. Telkens als je een onderdeel instelt naar jouw Zitcriteria weet je, -voel je- , dat het klopt.

Op basis van jouw Zitcriteria de bij jou best passende stoel kiezen

Hoe kies je een nieuwe stoel? Doordat je jouw Zitcriteria kent weet je aan welke eisen je toekomstige stoel moet voldoen. Twijfel om te kiezen is er niet meer want je je gaat uit van je peroonlijke Zitcriteria. Die heb je in de workshop of training zelf ontdekt. Je kiest de stoel die zo veel mogelijk aan jouw Zitcriteria tegemoet komt.

Werkplek instellen op basis van het bewaken van jouw Zitcriteria

De instelling van je werkplek kan bijdragen aan het handhaven van prettig en gezond zitten. Echter, het kan dit ook belemmeren als de instelling niet klopt. Als je de instelling van je werkplek laat bepalen door je persoonlijke Zitcriteria, dan zal deze bijdragen aan ontspannen en gemakkelijk rechtop zitten. In de workshop of training heb je geleerd hoe dit werkt. Je voelt zelf dat het klopt!