De beste manier van zitten

Ik voel al jarenlang extra spanning in mijn nek en schouders zodra ik voor mijn werk langdurig achter de computer zit. Als ik na mijn werk op mijn motor naar huis rijd, krijg ik soms van die dove plekken op mijn handen. Op de Zitacademie heb ik in korte tijd geleerd wat voor mij de beste manier van zitten is. Zodanig, dat ik geen extra spanning meer voel in mijn nek en rond mijn schouders. Sindsdien rijd ik zonder problemen op mijn motor.

Mike de Kievit
Bureau Jeugd
Onderwijs en Samenleving van de Gemeente Rotterdam

Een heel verhelderende middag

Bedankt, ik vond het een heel verhelderende middag. Nooit gedacht dat ik juist een beetje ingezakt zou moeten zitten om het "goed" te doen.

Op de terugweg gemerkt dat ik met de handvatten die ik gekregen heb, zelfs in de metro ontspannen kan zitten. (Daar werkt de metro als trigger voor het balanselement)

Ik ben veel wijzer geworden en met name de achtergronden, hoe alle elementen op elkaar ingrijpen, maken een hoop duidelijk.

Martine

De workshop: "Gezond Zitten"

We gaan met je aan de slag. Je ontdekt wat goed en fout is bij hoe je zit. In simpele, logische stappen ontdek je wat voor jou belangrijk is voor gezond zitten. Een echte eye-opener! Hierbij zijn de signalen van je lijf het vertrekpunt.

Dit wordt als bijzonder ervaren en leidt direct tot een verandering van het zitgedrag; ontspannen, rechtop en gemakkelijk vol te houden. Deze veranderingen in zitgedrag geven duidelijk richting aan de manier waarop je je stoel en je werkplek instelt om hieraan bij te dragen. Hiervoor krijgen we - zonder uitzondering - lovende reacties.

"

Het was voor mij een openbaring dat ik mijn houding vanuit mijn bekken moet sturen en dynamisch moet houden.

De workshop adviseren wij:

 • om klachten bij zitten te voorkomen
 • als zitten pijnlijk is
 • om een goede zithouding te leren
 • te leren wat een ergonomische stoel is
 • voor het selecteren van een goede stoel
 • bij flexwerken/Het Nieuwe Werken
 • voor het leren instellen van een stoel
 • voor het instellen van een werkplek
 • zitten en bewegen af te wisselen
 • bij twijfel over de goede stoel, goed zitten, juistheid advies en aan richtlijnen en normen
 • als je jouw verantwoordelijkheid wil nemen voor goed zitten

De workshop bestaat uit één dagdeel
Start iedere werkdag om 9.00 uur of 13.30 uur
Het aantal deelnemers is maximaal 5
De kosten zijn € 125,- excl. BTW (€ 151,25 incl. 21% BTW)

Prettig en leerzaam

Hierbij laat ik jullie weten dat ik de cursus "Prettig en Gezond Zitten" die ik bij de Zitacademie gevolgd heb als prettig en leerzaam heb ervaren.

Door de uitgebreide uitleg en door te laten ervaren hoe bepaalde factoren van invloed zijn op mijn lichaam, heb ik een veel beter inzicht gekregen in de oorzaak van mijn rugklachten en natuurlijk ook hoe deze te voorkomen zijn. 
Ik heb er veel vertrouwen in dat het gebruik van de uiteindelijk gekozen stoel mijn rugklachten zal doen verminderen.

Ernst de Corte
Senior Systeembeheerder
Bureau Informatie- en Communicatietechnologie

Zinvolle en verrassende cursus

Wat een zinvolle en verrassende cursus afgelopen woensdag. Fijn om in alle rust en onder deskundigen begeleiding te zoeken naar een juiste "zetel" voor mij. Als iemand mij op voorhand een kruk aangeboden had om voortaan op te werken had ik denk ik vriendelijk bedankt, nu kijk ik uit naar het moment dat ik er op kan gaan zitten en hoop dat het me veel op gaat leveren in het ontspannen kunnen zitten. Wat ook heel fijn was dat eea op zo'n korte termijn gerealiseerd kon worden.

Yvon Goedkoop
assistent projectmedewerker
Expertise BuZa

Weet nu hoe ik moet zitten

Wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar na een cursus van 4 uur en op verschillende stoelen te hebben gezeten weet ik dit inmiddels. Weet nu hoe ik moet zitten, waar ik op moet letten en welke stoel het beste bij mijn past. Fantastisch!

Esther Teunissen
Milieudienst Rijnmond

Nieuw licht op de zaak

Ik ben heel blij dat ik bij jullie op les ben geweest. Jullie werpen een heel nieuw licht op de zaak. Ik wist wel dat ik heel veel beweging nodig heb, maar niet dat het star en stilzitten een factor kan zijn, die de gespannenheid veroorzaakt.

Jullie hebben me heel veel duidelijk kunnen maken, door wat jullie zeggen en vaardigheid van vertellen, en door de anticipatie met mij.

Clara Diepenhorst
Komische Portretten
Den Haag

ik hou rsi-problemen op afstand

Nogmaals dank voor de uitgebreide 'zitsessie' gistermiddag. Wat me vooral opviel was de grondigheid ervan, waarbij je ruim de tijd nam om me van alles te laten proberen en te laten voelen. Ik heb er nu vertrouwen in dat de door mij gekozen 'wiebelkruk' een prettige zit/werkplek wordt, waarmee ik bovendien rsi-problemen op afstand houd.

Wim Langejan
eerste Verslaggever Utrecht/Vechtstreek

Ik heb geleerd anders naar zitten te kijken

Ik probeerde de Arbo-richtlijnen t.a.v. beeldschermwerk toe te passen. Echter, mijn klachten namen eerder toe dan af. Ik heb nu geleerd anders naar zitten te kijken. Af te gaan op de signalen die mijn lijf geeft en dan te reageren op de geleerde wijze. Nu kan ik dit toepassen in alle zitsituaties: op het werk en thuis.

P. L.
AD

Het is mogelijk zonder moeite ontspannen te zitten

Toen ik werd verwezen om naar de zitacademie te gaan omdat ik schouder en RSI klachten heb, dacht ik wat een grote titel om een aangepaste stoel en werkplek te krijgen.

Eenmaal te zijn geweest moet ik daar van terug komen. Na een sessie van ruim 3 uur weet ik nu het doel en dat het mogelijk is zonder moeite ontspannen te zitten.

Mijn conclusie nu is dat het wel degelijk de naam academie verdient
Heb door deze ervaring een hoop geleerd om mijn zithouding te verbeteren zelfs als dit tijdelijk op een zeer verkeerde zetel is.

Cisca Schenk
Cluster Dienstverlening
Gemeente Rotterdam