Een openbaring

Ik heb vanochtend een erg positieve sessie gehad bij de Zitacademie. Het was voor mij een openbaring dat ik mijn houding vanuit mn bekken moet sturen en dynamisch moet houden.

Tevens voor mij een leermoment dat mijn gewenste houding en daaraan gekoppeld de zitcriteria leidend zijn en niet het meubilair primair leidend is.

Mark Taal
Senior Toezichthouder
DCMR Milieudienst Rijnmond

Een must voor iedereen die een zittend beroep uitoefent

Zoals ik vrijdag al aangaf vond ik het een eye opener en ik vind het een must voor iedereen die een zittend beroep uitoefent. Ik ga er zeker mee aan de slag.

Claudia Lambermont
DCMR Milieudienst Rijnmond

De training: "Zitten met Klachten"

We gaan individueel met je aan de slag. Je leert in de training hetzelfde als in de workshop. Alleen spreiden we dat uit over een langere periode. Dit heb je nodig, want je hebt al langere tijd pijnklachten. Zo krijg je je klachten volledig onder controle; simpel, gemakkelijk! De training is ook geschikt voor als je je niet prettig voelt in een groep.

We besteden veel aandacht aan het ontwikkelen van lichaamsbesef en lichaamsbewustzijn. Je hebt dit nodig om je persoonlijke mogelijkheden voor "ontspannen rechtop zitten" te ontdekken. Met je nieuwe zitgedrag houd je niet alleen je klachten onder controle. Je nieuwe zitgedrag geeft ook duidelijk aan hoe je je stoel en je werkplek kunt instellen om "ontspannen rechtop zitten" zelfs uit te lokken. Hiervoor krijgen we veel lovende reacties.

"

Ik heb geleerd in de training te luisteren naar mijn lijf en heb daarmee weer vertrouwen gekregen in de mogelijkheden ervan. Ik ben niet langer gefocust op de beperkingen door mijn klachten.

De training adviseren wij voor mensen met:

  • langdurige pijnklachten bij zitten in bekken, rug, nek, schouders en/of armen en vaak tevergeefs behandeltrajecten hebben doorlopen zonder bevredigend resultaat
  • die vervreemd zijn van hun lijf: met een slecht ontwikkeld of verstoord lichaamsbesef
  • die zich niet prettig voelen in een groep

De training bestaat uit 4 sessies in een periode van 8 weken
Het is een individuele training, waarvan de 2e of 3e sessie op de werkplek plaatsvindt. Daarbij wordt een trainingsstoel beschikbaar gesteld, die als werkstoel kan worden ingezet. In de 4e en afsluitende sessie zal de beoogde gedragsverandering worden geëvalueerd.

De kosten zijn € 625,- excl. BTW (€ 756,25 incl. 21% BTW)
Dit is inclusief het gebruik van de trainingsstoel.
Data in overleg.

Een stuk minder pijn

Wil jullie even melden dat ik erg blij ben met de training die ik heb gekregen. Heb er al een soort gewoonte van gemaakt om er bij na te denken dat ik goed ga zitten. Ongelofelijk dat je met het veranderen van wat kleine dingen je houding zo kan veranderen. Het aanbevolen toetsenbord  bevalt ook prima. Het voelt nog steeds goed, heb ruimte bij de schouders en mijn arm en hand doen een stuk minder pijn. Kortom, het gaat heel goed.

Nel de Jager

Bekkeninstabiliteit

Al jaren heb ik last van mijn lage rug door bekkeninstabiliteit. Bij Zitacademie heb ik ontdekt hoe ik met minder inspanning wel lekker kan zitten. Ik heb geleerd in de training te luisteren naar mijn lijf en heb daarmee weer vertrouwen gekregen in de mogelijkheden ervan. Ik ben niet langer gefocust op de beperkingen door mijn klachten. Ik merk dat ik nu automatisch de gunstige zithoudingen aanneem die het mogelijk maken lekker en gezond te zitten.

S.H. Werkendam
administratief medewerker
Hendrik Ido Ambacht